Ez egy igazi, finom nyári sütemény könnyű, ropogós tésztával, sok-sok gyümölccsel. Az alaprecept Anyukám receptje, ő általában szilvalekvárral töltve készíti, én a gyümölcsös verziókat jobban szeretem. A rebarbara amúgy is nagy kedvencem, meggyel, eperrel párosítva pedig telitalálat. Plusz még egy kis vaníliafagyi, és jobb nyári desszert nem is kell.
Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, csipet só.
Töltelék: 5-6 nagyobb szál rebarbara, kb egy bögre magozott meggy (befőtt is lehet), ízlés szerint egy evőkanál barnacukor.
Elkészítés: A margarint alaposan elmorzsoljuk a cukorral, sóval és a liszttel. A morzsa felét belekanalazzuk egy piteformába (az enyém 26 cm-es). A rebarbarát megtisztítjuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, rárakosgatjuk a tésztára. A meggyet szintén a tésztára rakjuk, majd a gyümölcsöket megszórjuk egy evőkanál barnacukorral. A maradék morzsát rákanalazzuk a gyümölcsre, hogy mindenhol befedje, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Én meg szoktam kopogtatni az ujjammal, hogy elég ropogós-e a tészta. hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük.